Corrie van Binsbergen ***Uitgesteld***

afbeelding
Corrie van Binsbergen
korte promotekst

UJazz organiseert ongeveer zes workshops per jaar voor amateurmuzikanten. We bieden zo leermogelijkheden in samenspel, improvisatie en  muziekstijlen.

Body

Deze workshop word verplaatst naar een later moment.

Stijloverschrijden en bruggenbouwen is het handelsmerk van Corrie van Binsbergen. In deze workshop spelen we haar eigen 'brokken-muziek'. Pop en jazz, geïmproviseerde- en hedendaagse muziek worden als vanzelfsprekend met elkaar gecombineerd. Ook de vorm van de stukken kent een grote variatie. We werken aan de hand van een aantal langere composities en korte basisideeën op gehoor aan samenspel, klankkleur en timing. Deze elementen zijn immers in iedere stijl van belang. Een workshop die je bevrijdt uit je muzikale hokjes. 

Gitarist en componist Corrie Van Binsbergen kreeg bekendheid met haar band Corrie en de Brokken. In haar werk slaat ze bruggen tussen stijlen en kunstvormen. Ze werkte samen met onder meer Remco Campert, Kees van Kooten en Dimitri  Verhulst. In 1999 ontving Corrie de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs. Ze schreef composities voor onder andere het Holland Festival, het Nederlands Blazers Ensemble en het Asko|Schönberg Ensemble. Ze speelde met verschillende formaties op diverse nationale en internationale jazzfestivals.

www.corrievanbinsbergen.com

Aanmelding en informatie:          workshop@ujazz.nl

start datumtijd
locatie
Muziekhuis Utrecht
locatie adres
Loevenhoutsedijk 301 te Utrecht   
locatie presentatie
TivoliVredenburg
datum presentatie
Ujazz productie
Ujazz productie