Jazz zonder grenzen

subtitel
Verschillende werelden - van der Westens wereld
afbeelding
Eric van der Westen
korte promotekst

Een workshop met muziek van Eric van der Westen uit zijn 'Afrikaanse' periode en recent werk van zijn nieuwste project Medfest. Dichter bij een componist kun je niet komen!

Body

Een workshop met de muziek van bassist Eric van der Westen door Eric van der Westen. Eric studeerde aan het Sweelinck Conservatorium en stapte in de Brabantse jazzscene. Hij reisde door landen als Zuid-Afrika, Turkije en Marokko. Overal waar hij kwam speelde hij met lokale muzikanten de muziek die daar in de cultuur verankerd was. Zo gaf hij concerten met de Afrikaanse Habib Koité. Op zijn reis door landen rond de Middellandse zee speelde hij met de Turkse Sezen Aksu. Al deze ervaringen vinden hun weerslag in zijn composities. In de workshop gaan we een aantal van zijn eigen stukken spelen. Zowel muziek uit zijn 'Afrikaanse' periode als recent werk van zijn nieuwste project Medfest. Dichter bij een componist kun je niet komen!

Medfest is een nieuw rondreizend festival, met muziek uit de landen rond de Middellandse Zee. Op het festival speelt het MEDfest Ensemble dat onder leiding staat van Eric van der Westen en Martin Fondse in samenwerking met internationale artiesten. Vrijdagavond 15 maart speelt het MEDfest Ensemble in TivoliVredenburg. Doe je mee aan deze workshop, dan krijg je €10,- korting voor dit concert.

ericvanderwesten.com

Data workshop: Woensdag 6, 13, 20 februari, 6, 13, 20 maart
Tijd:                   19.30 - 22.30  uur
Plaats:               Muziekhuis Utrecht

Presentatie TivoliVredenburg: Zondagavond 24 maart 2019
Kosten:              U Jazz leden €87,- overige €97,-
Aanmelding en informatie:      workshop@ujazz.nl

start datumtijd
locatie
Muziekhuis Utrecht
locatie adres
Loevenhoutsedijk 301
locatie presentatie
TivoliVredenburg
datum presentatie
Ujazz productie
Ujazz productie