UJazz Workshops

Workshop Mick Paauwe

AKTUEEL!
Bekijk het aanbod aan:

Workshops

Presentaties

op jazz030.nl

Zin in zelf muziek maken?

Wil je na een concert je eigen instrument weer tevoorschijn te halen? Speel je graag met andere muzikanten? Kunnen je improvisaties beter? Behoefte aan een beetje coaching en een paar goede tips? Dan organiseert UJazz voor jou jazzworkshops. De docenten zijn professionele muzikanten die zelf op één van de podia van Tivoli Vredenburg kunnen staan.

 

Wat gebeurt er in de workshops?

Er zijn workshops waarin een bepaalde stijl aan bod komt zoals Latin, Surinaamse Muziek of Modale Jazz. In andere workshops duiken we een aantal weken in de muziek van één componist zoals Monk, Mingus of Eddy Harris. Daarnaast zijn er workshops waarin we ons concentreren op een bepaald onderdeel van de muziek. Zo gaf Marc Scholten, lead saxofonist van het Metropool Orkest de workshop ‘Spice Up Your Solo’. En Thomas Kwakernaat hielp ons in het verleden met het overleven van sessies, solo’s en II-V-I’s.

 

Waar worden de workshops gegeven?

De workshops bestaan doorgaans uit 10 tot 15 deelnemers. Ze vinden plaats in het Muziekhuis Utrecht aan de Loevenhoutsedijk 301 in Utrecht. Er zijn workshops van een serie (vijf tot acht) woensdagavonden, van 19.30 tot 22.30 uur. Tevens zijn er weekendworkshops van een paar weekenddagen, van 10.00 tot 15.30 uur. De eindpresentatie is in TivoliVredenburg.

 

Hoe meld je je aan?

Wil je meer weten en/of je inschrijven, mail ons dan: workshop@ujazz.nl. Je ontvangt dan een inschrijfformulier. Als je dit invult en terugstuurt kom je op de aanmeldingslijst te staan. Hieruit zullen we de 'band' samenstellen. Bij meerdere aanmeldingen van eenzelfde instrument(groep) maken we een selectie. UJazz leden krijgen korting op concerten en workshops van UJazz. De prijzen van de workshops zijn vanaf €55,-