Ska!

Submitted by conny on di, 03/20/2018 - 16:05
subtitel
Weekendworkshop door Elsie Reiziger
afbeelding
Ska Workshop olv Elsie Reiziger
korte promotekst

U Jazz organiseert workshops voor amateurmuzikanten. We bieden zo leermogelijkheden in samenspel, improvisatie en  muziekstijlen. Elke workshop heeft een ander thema. Er zijn workshops waarin een bepaalde stijl aan bod komt, in andere workshops staat er een componist centraal en er zijn workshops waarin we ons concentreren op een bepaald onderdeel van de muziek.

Body

Begin jaren 80 wordt de popmuziek overspoeld door een enorm aanstekelijk ritme: ska! Terwijl de disco nog nasmeult en de punk zijn korte lontje opbrandt, blazen jonge Engelse muzikanten een flinke hijs Jamaicaanse vrolijkheid terug in de hitlijsten. Wat zijn de fundamenten van de ska? Hoe kwamen die in Engeland terecht? Hoe werkt dat op- en neergaande ritme? We spelen ons door de hele ska-geschiedenis. Van ‘Dance Cleopatra’ uit de jaren zestig tot ‘Skalypso’ van de New Cool Collective. Met lekker veel toeters, percussie, drums, bas, gitaar, orgel, you name it. Met als klap op de vuurpijl twee stomende ska-optredens in de foyer van TivoliVredenburg en op de Culturele Zondag!

Op een dag huurde de jonge Elsie Reiziger een saxofoon en begon ze rifs uit ska-hits na te spelen. Na een paar maanden stond ze met haar eerste bandje op een podium en raakte die ska-groove ingebrand in haar muzikale DNA. Inmiddels is Elsie al een paar decennia saxofoniste, docent, bandcoach. Ze heeft zo'n beetje alle muziekstijlen gespeeld, in een eindeloze rij ensembles, van achterafzaaltjes tot TivoliVredenburg. Voor deze workshop keert ze terug naar haar muzikale oerknal: Ska!

Data workshop:                       Zaterdag 26, zondag 27 mei, zondag 3 juni
Plaats:                                     Muziekhuis Utrecht 
Presentatie TivoliVredenburg:  Zondagavond 27 mei
Presentatie Culurele Zondag:  Zondagmiddag 3 juni
Kosten:                                     U Jazz leden €75,- overige €85,-
Aanmelding en informatie:       workshop@ujazz.nl

start datumtijd
locatie
Muziekhuis Utrecht
locatie adres
Loevenhoutsedijk 301 te Utrecht   
locatie presentatie
27/5 TivoliVredenburg en 3/6 Culturele Zondag
datum presentatie
Ujazz productie
Ujazz productie