UJazz in LE:EN/NEEL

Submitted by adminis on do, 05/10/2018 - 12:33
Paul van Feen en Martin Fondse
korte promotekst

UJazz lanceert een gloednieuwe serie jazzconcerten, als voorproefje trappen we af met een allereerste concert van saxofonist Paul van der Feen en pianist/duizendpoot Martin Fondse die voor het eerst als duo presenteren, ondersteund door drummer Olaf Keus en bassist Frans van den Hoeven.

Paul van der Feen wordt algemeen beschouwd als een van Nederlands toonaangevende saxofonisten. Hij is een van de solisten bij het Metropole Orkest, maar hij heeft ook wortels in de Utrechtse jazz omgeving waar hij regelmatig bij sessies te horen is. Verder speelt Paul o.a. in het Clazz Ensemble, de Radio 6 groep The Obsessions, de Clemens van der Feen Band en de Dj Maestro Blue Note Trip. Ook richtte hij samen met drummer Roy Dackus de groepen Odyssee en Inception op, met respectievelijk gitarist Anton Goudsmit en trompettist Alex Sipigin.

Martin Fondse heeft in 2017 de Buma Boy Edgar Prijs in de wacht gesleept, èn heeft hetzelfde jaar in stijl afgesloten met een onvergetelijk optreden als hoofdgast/curator van het zevende UJazz Festival, samen met Eric Vloeimans, de Utrechtse Jazz Archipel en zijn eigen Martin Fondse Orchestra. Zijn staat van dienst als componist, bandleider, pianist en vibrandoneonist is onwaarschijnlijk groot. Net als zijn nieuwsgierigheid en vermogen om alle genres en grenzen te verkennen.

De concerten vinden plaats in het nieuwe Utrechtse podium NEEL, een industriële en tegelijk intieme ruimte bij restaurant LE:EN in Rotsoord - dè ideale plaats voor experiment en avontuur in de jazz. Prominente Nederlandse jazzmusici gaan de uitdaging aan en brengen programma's die ze nog niet eerder hebben gespeeld. In seizoen 2018/19 zal het zich maandelijks op woensdagavonden afspelen

 - http://www.leen-restaurant.nl/nl/neel

locatie
LE:EN/NEEL
locatie adres
Heuveloord 140 Utrecht
start datumtijd
23-05-2018 20:30:00
deur open
19:30 zaal open
genre
Moderne jazz
tickets
koop
ticketprijs
Kaarten €12,50 / €10,- (UJazz leden)
Ujazz productie
Ujazz productie