ANBI

ANBI gegevens Vereniging UJazz.

Vereniging UJazz is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘algemeen nut beogende instelling’ en heeft per 27 november 2018 de status van culturele ANBI. Giften aan UJazz zijn daardoor fiscaal aftrekbaar.

 

Naam van de instelling: Vereniging UJazz

 

Fiscaal nummer (RSIN): 850761050

KvK nummer: 53133153

 

Contactgegevens:

Prof Leonard Fuchslaan 3

3571 HC Utrecht

 

Doel van de vereniging:

De vereniging UJazz stelt zich ten doel om de jazzmuziek in de stad Utrecht en omliggende gemeenten te bevorderen. Dit doet zij door concerten, workshops en sessies te organiseren. Ujazz creëert door haar activiteiten een band tussen Utrechtse jazzmusici (professioneel en amateurs) en liefhebbers.

 

Hoofdlijnen van het beleidsplan

Vereniging U Jazz heeft zich sinds 2011 als ‘doorstart’ van de SJU (Stichting Jazz en Improvisatie Utrecht) als platform voor jazzmusici en publiek ontwikkeld. Zonder eigen podium, maar door aanwezig te zijn als op diverse plekken in de stad en omliggende gemeenten.

 

De gemeenschap van professionele musici, componisten, muziekdocenten, trouw publiek, jazzamateurs op verschillend niveau, vrijwilligers en andere jazzliefhebbers levert zo een inspanning die voor Utrecht een verrijking en versteviging van een culturele infrastructuur betekent.

 

 

Voorzitter: Hugo van Els

Secretaris: Jan Cremers

Penningmeester: Hans Woutersen

Bestuurslid: Anne-Marie Winkelman (Communicatie)

Bestuurslid: Eugene Teunissen (sessies)

 

Bestuurders zijn vrijwilligers en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

 

Activiteiten 2017-18

De vereniging heeft in het afgelopen boekjaar (juli 2017 – juni 2018) de volgende activiteiten ontplooid:

  • Concerten: de concertserie in LE:EN is dit jaar begonnen met een concert van Paul van der Feen Martin Fondse in mei. Inmidddels zijn er al vier concerten geweest. Het streven is in seizoen 201819 7 à 8 concerten te verzorgen.
  • In december 2017 was het Ujazz Fest, het door ons georganiseerde jaarlijkse jazzfestival in drie zalen in TivoliVredenburg.
  • Er zijn 6 workshops georganiseerd, vier workshops op 7 of 8 woensdagavonden en twee weekendworkshops
  • We organiseerden drie keer per maand van september tot en met juni sessies, steeds een cyclus van een amateursessie, een crossoversessie en een profsessie.
  • Verder is het initiatief gestart van maandelijkse concerten in De Kargadoor. Deze lopen in seizoen 201819.
  • UJazz zorgt altijd voor aanwezigheid bij de grotere evenementen van de Culturele Zondagen zoals de Nieuwjaarsduik, de Culturele Pinkstermaandag en de opening van het seizoen in september.

 

 

Het beleidsplan 2018 – 2019 kunt u hier downloaden

 

Het financieel jaarverslag 2018 – 2019 kunt u hier downloaden

 

Het activiteitenverslag van seizoen 2018-2019 kunt u hier downloaden